2021-11-20 10:07:39• hírek • Bede Emőke

Kiállítással ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Provinciart Kulturális Egyesület

november 27

November 27-én, szombaton 15 óráról, a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermében kerül sor a Provinciart Kulturális Egyesület „XX” című képzőművészeti kiállításának megnyitójára, mely révén az egyesület fennállásának huszadik évfordulóját ünneplik.

Kiállítanak az egyesület tagjai: Czumbil István Adrian, Fastus József, Gui Demeter, Lázin Csaba, Lendvay Zoltán, Franz Ritzmann, Virginia Piscoran, valamint meghívottjaik, Ritli Róbert Roland és Zaharie Diana Maria. A kiállítást megnyitják: Bogdan Georgescu és Sróth Ödön.


A Provinciart Egyesület 2001-ben jött létre tizenhárom alapító taggal, ők Birtalan Imre, Czumbil István, Erli Maria Tünde, Stefan Gnandt, Gui Demeter, Lázin Csaba, Lendvay Zoltán, Murvai György, Franz Ritzmann, Smaranda Milu Némethi, Vénig László, Virginia Piscoran és Kádár Ferenc. Ugyanakkor együttműködött még a csoporttal Lazar Octavian, Bogdan Georgescu, Dragos Georgescu, Ginal Adalbert és Sróth Ödön is.


Az egyesületet abból a célból hozták létre, hogy itthon és külföldön is kiállításokat szervezzenek, hogy fiatal tehetségeket karoljanak fel, illetve hogy kapcsolatokat építsenek ki más kulturális egyesületekkel is. Az alapítást követő első években az egyesület számos rajztanfolyamot szervezett a helybéli gyerekeknek, 2005-ben pedig megszervezték az első nemzetközi alkotótáborukat is. Az évente megrendezésre kerülő szalonok mellett az egyesület az ország számos más városába is elvitte már tárlatait, de a határon túl, Németországban és Magyarországon sem ismeretlen már nevük.


A november 27-i esemény a Provinciart Kulturális Egyesület a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalom-népszerűsítő Központ támogatásával szervezi. A belépés a megnyitóra ingyenes, viszont a járványügyi óvintézkedések betartása kötelező.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: